Projektets historie

Ideen med White Wall har været længe undervejs, siden at Jens Arentzen begyndte at undervise manuskriptforfattere, skuespillere, erhvervsledere og udviklere i alle afskygninger.

Det blev tydeligt, for spillefilm, for en kommunes 2030-plan etc., at visualiseret overblik og strukturering er ’paramount’, en tilstand der ikke opnås i nogen computer. Og i det hele taget ‘at tage væk’, at afskære sig fra driften, telefonerne og dét daglige frisætter tanken, ideerne og samarbejdet – at komme op i helikopteren og ud hvor køerne tygger drøv og vinden rasler i træerne.

I mange år forsøgte vi etablering af centret på Møn på Rødkilde Højskoles grund, med en meget generøs Realdania fond som interessent, men da alle finansieringskilder ikke var mulige at tilvejebringe, der rykkede vi videre og så på alverdens bygninger, slotte, gamle skoler og nye grunde. Men filmen ’Festen’ blev ikke uden grund optaget på Skjoldenæsholm og her har projektet fået mulde og et partnerskab der siger spar to med hotel, restaurant og kursuscenter i ryggen og i sjælens smukkeste natur, så længe øjet rækker.

Tidligere prospekt på White Wall (juni 2014)