Om White Wall

Hvad er White Wall?

Overblik. Så enkelt kan det siges. White Wall Skjoldenæsholm giver overblik til skabende projekter og processer, det være sig skabelsen af filmmanuskripter, tv-serier, roman-projektet eller virksomheders udviklingsprocesser, strategier – forvandlingsprojekter – indenfor al skabende arbejde. I særlig indrettede lokaler er alt skabt til at skabe – for en større eller mindre gruppe, der på centrets centrale White Wall-væg, sammen kan strukturere, skære til, klarlægge dramaturgien eller kausaliteten for ethvert projekt.

Der er overnatningsmuligheder, fortæringsfaciliteter og al det der trænges, når der udvikles og skabes, kameraer, editerings-udstyr, så projekter kan indtales / optages, ligesom alt i pensler, tuschs, modelværktøjer er til stede, så projekter og værker kan tegnes op og give struktur, klarhed og vision for det fremtidige forløb.

 

Hvorfor White Wall?

Der findes ikke i vores smukke land lokationer LAVET til skabelse af større værker. Vi ‘konstruerer’ ikke, vi skriver. Indskriver på computer og slides, laver figurer i CAD-software, dét bliver vores udviklingsarbejde; At være i et lokale med forskellige ekspertiser og stå ved væggen og løse måske komplicerede udfordringer – så det bliver simpelt muligt, klart og siden måske skrives ned, tegnes.

At overskue længere narrativer, processer, dramaturgier, på kæmpe baner af papir, med billeder, tegninger og ‘adskillere’ med hvert kausalt skridt – giver et befriende oveblik og henter skabelse fra både forms-hjerne og sanse-hjerne – og fordi man ‘bevæger sig i værket’, en forløsende arbejdsform og resultat. Filmudviklere som PIXAR gør ikke andet – skaber på vægge, store organisationer som Forsters & Partners ligeså.

Det er et skabelsescenter der vil se dagens lys, når etableringen er lykkedes.

 

Ydelser

I en fremtid kan White Wall Skjoldenæsholm lejes. Som proces-hotel, skabelsesværksted, filmstudie, event- og undervisningslokalitet der tilbyder unikke forhold til udviklinger, med editerings-suiter for billed- og lydbehandling af det skabte.

Filmhold kan have deres manuskript hængende på centrets store væg og i hovedsalen gennemløbe filmen, ligesom teatre kan opøve forestillinger hvor grunden: manuskriptet er optegnet på væggen.

Centret vil undervise i dramaturgi, narrativitet og processer og skabe rum for kunstudfoldelser og kulturelle oplevelser. Indtil vi har bygget færdigt, vil centret som institution tilbyde undervisning, facilitering til erhvervsliv, kunstliv, skoler og højere læreranstalter. Ligesom den human-menneskelige erfaring og indsigt vil stilles til gavn for dé der arbejder med menneskelig forvandling og de der måske trænger til forvandling – at flytte sig – til nye liv.